SZABADSÁG. REND. TESTVÉRISÉG.

MÁRTÍRSZAK KÉPZÉS ÉS GENDERKERGETÉS

2018/08/11. - írta: corto maltese

[UPDATE: Szemléztek a mandineren, így a szemfüles mandiner kommentelőknek innen üzenem: a mandiner jól idézett, a javítás utólagos, igyekszem a nyelvtani hibákat, elgépeléseket, értelmetlen mondatokat javítani utólag is! Köszönöm, hogy jelezték a hibákat!]

Ez ilyenformában nem a vége egy ellentmondásos elméletnek, csak olaj a tűzre. Mártírszak lett belőle. Áldozatszerepet kapott egy pszeudo-tudomány. Romantikája lett és személyesebbé vált, nem egy különc áltudomány most már, hanem szegény pici (=szimpatikus) áldozat, még annak is akinek eddig közömbös volt. Hogy miért?

 

Ennél nincs is jobb reklám a gendernek, és totális átpolitizálása egy jóindulatú, de rossz úton járó szaknak. Most már nem csak egy furcsa tudománynak mondott valóságtorzítás, de a progresszív ellenzékiség zászlójára tűzött (ál)tudománya is lesz, most már itthon is, emelt fővel lobogtatva. Azaz akár még olyanok is szimpatizálni kezdenek vele, akik eddig nem tudtak róla sokat, de mivel a kormányzat fullba nyomja a kretént, ezért annak nem is hisznek, ha igazat is mondana, akkor se. De nem is mond: ez az indoklás nagyon ingatag, az eljárás visszás és erőből végrehajtott bunkósbot csapás ez. Ezt sokkal elegánsabban és csendesebben is megoldhatták volna, okosan. Értem én, hogy kultúrkampf, de kulturáltság nélkül az nehéz dolog.

 

Tehát nem az a baj, hogy megszüntetnek egy szakot, hanem ahogy, amilyen indokkal és amilyen módon szüntetik meg. Ugyanis én is egyetértek a szak megszüntetésével, ebben a formában szerintem sincs szükség ilyen szakra. Egyébként felvehető plusz kurzusként így is elérhető maradnak a gender studiesba tartozó tárgyak egy része más szakok számára valószínűleg (nyilván jóval kevesebb), de ez szerintem rendben is van. Külön állami szakot tényleg nem érdemel szerintem se. De ezt nem én döntöm el. Pontosítok: felvetődik a kérdés (igen, beakadt lemez): jogállamban élünk-e? Ilyen alapon több más szakot is meg lehet szüntetni, amellett hogy engedélyezni se kellett volna akkor. Kicsinyes és emiatt számomra keserű és kérdéses győzelem ez a gender ideológia felett. Mártírszak lett belőle, és mártír benne minden gender elkötelezett oktató… Nem akarom bántani őket, nem gondolom, hogy rossz emberek. Ez kinek jó? Ha minden valóban gazdaságilag felesleges szakot nézzünk egyszerre szüntetnének meg akkor legalább a következetesség és a racionalitás látszatát fenntartanák. Ehelyett reflektorfényt adnak a gendernek. Az se lett volna szimpatikus sokaknak, joggal, ha több szakot is racionalizálnak ilyen módon.

 

Érteni vélem, hogy ezzel a kicsi, de látványosan eldobott gumicsonttal a hatalom üzent, hogy ez itt a nagy kultúrkampf hadjárat része. De ezzel nem csak az „ellenoldalnak”, a ballib „kultúrának” üzentek, hanem minden józan, szabadságot tisztelő és szerető embernek, legyen az jobboldali vagy baloldali. Arra hívták fel a figyelmet igen erőteljesen újra és újra, hogy ők az autonómiát, mint olyat semmilyen mértékben nem hajlandóak figyelembe venni, sőt tolerálni sem. Amit Orbán Viktorék csinálnak az központosítási folyamat iskolapéldája. Folyamat tehát, ami még nem ért véget, és nem is lesz vége, mivel ez patológiás mánia! Ebből lesz az igazi totalitárius hatalmi rendszer. Az állam mint olyan legfőbb, legsúlyosabb betegségének tünetei, ami ha elfajul nem csak a benne élőket, neki ellentmondókat pusztítja el, hanem önmagát is, mert olyan mint a rák.

 

Elég lett volna már a szak akkreditáció idején felhívni a figyelmet arra, hogy biológia órán máskor tessék jobban figyelni, és szellemek meg társadalmi nemek, márpedig nincsenek… és ezzel megtagadni az indulását. De viccet félretéve: ehelyett óvodásokat láttunk felelős pozíciókban. Értelmes és racionális indokkal kell megszüntetni egy pszeudo-tudományt és jogszerűen. Ezek nem felelős emberek, hanem gyerekek hatalommal a kezükben. Ezt bénán és ostobán csinálták, pedig elegánsan is lehetett volna, de erre valamiért képtelenek.

 

Mindenesetre ha a szisztémát nézzük, természetesen ez marginális ügy. Jelen helyzetben elfogadnám, ha például az alapvető oktatást és egészségügyet kellő mértékben fejlesztenék az így megspórolt pénzzel vagy más építő jellegű dolgot csinálnának. Így viszont csupán arról van szó, hogy a tudományos életet is a maguk hatalma alá akarják keríteni. Ehhez előbb kontrollált módon káoszt hoznak létre, megosztottságot, szekértáborokat és törzsi logikát, átpolitizálják az egyetemeket is.

 

Ha a gender studies egy pszeudo-tudomány (és véleményem szerint az), akkor Orbán egy pszeudo-kereszténydemokrata. Azaz ismét leírhatom végre (a fizetett és önkéntes trollok kedvéért is) hogy Orbán hiteltelen (trolloknak: igen Gyurcsány is, de ez amúgy sem érv, vagy tényleg ő a mérce), és Orbán kontrollmániája veszélyeztet minden embert, függetlenül politikai beállítottságától, tehát még saját magát is.

 

komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://anarchistakispolgar.blog.hu/api/trackback/id/tr2814175811

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 07:30:05

A genderizmus valójában az ember biológiai mivoltát támadja.
süti beállítások módosítása